Chestionarul EAT-26

Instrucțiuni: Acest chestionar este o modalitate de screening care vă ajută să determinați dacă s-ar putea să aveți o tulburare de comportament alimentar care ar necesita atenție profesională. Acest screening nu este conceput pentru a pune un diagnostic și nici nu înlocuiește o consultație profesională. Vă rugăm să răspundeți la itemii următori cât mai acurat, onest și complet posibil. Nu există răspunsuri corecte sau greșite.

Partea A: Completează următoarele întrebări1. Sunt îngrozit(ă) de gândul că aș putea ajunge supraponderal(ă).2. Evit să mănânc atunci când îmi e foame3. Mă simt preocupat de mâncare4. Am avut perioade în care am mâncat necontrolat și simțeam că nu mă pot opri.5. Îmi tai mâncarea în bucățele mici.6. Sunt conștient(ă) de conținutul caloric al alimentelor pe care le consum.7. Evit în mod special mâncarea cu un conținut ridicat de carbohidrați. (pâine, orez, cartofi, etc.)8. Simt că ceilalți ar prefera să mănânc mai mult.9. Vomit după ce am mâncat10. Mă simt extrem de vinovat(ă) după ce mănânc11. Sunt preocupat(ă) de dorința de a fi mai slab(ă).12. Mă gândesc să ard calorii atunci când fac exerciții fizice13.Alți oameni cred că sunt prea slab(ă).14. Sunt preocupat(ă) de gândul că am grăsime pe corp.15. Mănânc în mai mult timp decât ceilalți.16. Evit alimentele care conțin zahăr.17. Mănânc alimente dietetice.18. Simt că mâncarea îmi controlează viața.19. Demonstrez auto-control în preajma mâncării.20. Simt că ceilalți mă presează să mănânc.21. Aloc prea mult timp și mă gândesc prea mult la mâncare.22. Mă simt inconfortabil după ce mănânc dulciuri.23. Mă angajez în comportamente de dietă.24. Îmi place să am stomacul gol.25. Am impulsul de a vomita după mese.26. Mă bucur să testez noi mâncăruri bogate caloric.


Partea C: Comportamental – În ultimele 6 luni:

A. Ați avut pofte de mâncare și simteați că nu vă puteți opri?B. V-ați făcut vreodată rău (ați vomitat) pentru a vă controla greutatea sau forma?C. Ați folosit vreodată laxative, pastile pentru slăbit sau diuretice pentru a vă controla greutatea sau forma?D. Faceți exerciții fizice mai mult de 60/min pe zi pentru a slăbi sau pentru a vă controla greutatea?